top of page

Zkoušky výkonnosti klisen Svinčice - protokol



Zářijové výkonnostní zkoušky tříletých klisen byly zahájeny 12.9.2024 v Equiparku Svinčice. Příjemnou komorní domácí atmosféru okusilo pouze šest klisen. Po skoku ve volnosti byla zahájena zkouška mechaniky pohybu, pracovní ochoty a charakteru pod sedlem. Komise ve složení : Ing. Jan Šíma, Jan Chýle a Ing. Veronika Prokešová využila širokou škálu bodového rozpětí od 7,36 po téměř rekordních 8,73 bodu.


Tímto chceme poděkovat pořadatelům, kteří i přes menší účast zkoušky uspořádali , dopomohli tak klisnám naplno ukázat svůj potenciál a přeřadit je tím do vyššího oddílu plemenné knihy. Všichni majitelé mají možnost požádat o finanční dotaci za úspěšné splnění základní zkoušky výkonnosti tříletých klisen.


Dotační formulář :


Vítězkou zkoušek se s velkým náskokem stala Amazonka po Quintero z matky Aura po Cassini II. Klisna z chovu a v majetku pana Jiřího Hochmana byla hodnocena vysokými známkami při skoku ve volnosti. Za skokové schopnosti získala 9,57 bodu a 9,33 za styl a techniku skoku. Ve zkoušce mechaniky pohybu byl nejlepší známkou 8,5 hodnocen cval a vysoko byla oceněna i pracovní ochota a charakter při překonání zkušebního křížku. Celkový zisk 8,73 bodu řadí klisnu k těm nejlepším z ročníku 2021. Gratulujeme.


Nejlepší klisnou plemene český teplokrevník byla vyhodnocena 39/888 Cocaina po 1478 Cool Paradise z matky 38/287 Gwyneth-Calando po Libertus. Smíšená bělka z chovu Mgr. Petry Svobodové získala od komisařů známky 9,5-9,0-9,5 za pracovní ochotu a charakter při drezurní úloze a vysokými známkami byla hodnocena i za skokové vlohy. Za styl a techniku skoku obdržela 8,9 bodu a 8,93 bodu získala za skokové schopnosti při skoku ve volnosti. Výborný výsledek 8,53 bodu zaručil klisně zápis do akceleračního programu. Gratulujeme.


Protokol ke stažení :


Text : Veronika Konvalinková

Foto : ilustrační foto Equipark Svinčice



189 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page