top of page

Volnost tříletých klisen

Aktualizováno: 9. 9. 2021

Doprovodný program finále KMK patřil soutěži tříletých teplokrevných klisen skákání ve volnosti. Kromě účastnic celostátní přehlídky do ní majitelé mohli dohlásit rovněž klisny jiných plemenných knih, pokud splňovaly podmínku zápisu do plemenné knihy českého teplokrevníka.

Soutěž měla zajímavou finanční dotaci 30 000 Kč a rozhodovali ji na styl komisaři: Roman Drahota, Vladimír Hruška, Luboš Kozák. Původy jednotlivých klisen přiblížil divákům Jan Chýle. Klisny po nezbytném seznámení s krytou halou v Písku absolvovaly tři hodnocená kola na výškách 110, 120 a 130 cm. Oproti předchozím dvěma ročníkům nyní byly klisny lépe připraveny a odpovídalo tomu vysoké bodové hodnocení.

S výsledkem 9,47 bodu ze všech tří kol dokončily soutěž dvě klisny. Westfálská Nelly Kannan (Kannan, 6/967 Nadia po Diarado) chovu a majetku Jiřího Hochmana z Velvar a 16/1 I´m Stela (I´m Special de Muze, 16/715 Lareda po Le Patron) chovu a majetku Zdeňka Hrnčíře. Obě klisny absolvovaly rozeskakování na výškách 120 a 130 cm. S vyšším stylovým hodnocením dokončila Nelly Kannan, která stala vítězkou skákání ve volnosti v Písku.



Druhá skončila I´m Stela, třetí se ziskem 9,35 bodu 18/616 Odetta (Guidam Sohn, 18/365 Olivia po Cassilius) chovatele a majitele Petra Kříže z Hrbova.




Čtvrté místo patřilo hannoverské klisně Semiramis (Quaid, Naome de L´Heribus po Fidji du Fleury) chovatelky a majitelky Martiny Žilinské. Pátá skončila westfálská Calgary MF (Canoso, 16/802 Libertina po Lord Caletto) chovu JUDr. Magdy Frantlové.




Otec vítězky, hřebec Kannan má za sebou dlouhou a úspěšnou sportovní kariéru sportovního koně. Pravidelně se umísťuje v žebříčku nejlepších skokových plemeníků světa. Matka Nadia už v chovu dala klisnu Noblesa (Cassini´s Son-T), která získala akcelerační program za ZZV a v loňském roce startovala v seriálu KMK pod Lenkou Jirušovou Kabátovou. Kromě toho zvítězila při oblastní přehlídce tříletých klisen v Ptýrově 2019. Bába Noberlina holandského chovu startovala pod Darinou Hochmanovou do úrovně T**. V chovu dala holandská Noberlina valachy Nobel , Showtime a klisny Noemi, Nadia a Noberlina (Vulkán). Stejnojmenná dcera je aktuálně nejlepším produktem rodiny, Michal Hanousek s ní získal titul mistra oblasti a dosáhla výkonnosti ST**.


Fotogalerie z akce :


406 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page